e-Ügyintézés
Aktualitások
Időkép a Tóparton
Archívum
Nagyvállalkozások
Honlap oldalak

Óvodánk Szülői Közössége, Dr. Lovászné Dr. Veres Adrienn kunfehértói gyógyszerészünk segítségével, illetve Huszárné Sztrinkó Annamária SZMK elnök közreműködésével sikeresen pályázott a Hungaropharma Zrt. „Együtt a helyi közösségekért 2018 ősz” című pályázatán és bruttó 750.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. Pályázatunk témája: TSMT-okosító torna a Mosolyvár Óvodában.

A TSMT (Tervezett SensoMotoros Tréning) egy pedagógiai módszer, mely változatos, sok tevékenységet felkínáló, fokozatosan nehezedő feladatsorok végzésével az idegrendszer szerveződését segíti. A foglalkozásokon használt eszközök emlékeztetnek a játszóterek világára (lejtők, hinták, bordásfalak, egyensúlyozó eszközök). A mozgásos játékok az egyensúlyrendszer számára nyújtanak ingereket, segítik az érzékelés, észlelés fejlődését, a testvázlat, a térbeli tájékozódás és a dominancia kialakulását. A tréningek folyamán javul a gyermekek koncentrációja, a figyelem irányíthatósága, a ritmusérzék és a motoros kreativitás. A mondókákkal, énekekkel kísért feladatvégzés során fejlődik a kommunikációjuk és az anyanyelvi készségeik.

A foglalkozások február óta zajlanak nálunk, 24 kisgyermek részvételével. Szuck Mónika, TSMT- terapeuta, nyelv- és beszédfejlesztő tanár minden szerdán érkezik hozzánk és 12 fős csoportokban foglalkozik a kicsikkel. A tornán játékosan okosodhatnak a kunfehértói gyerkőcök, melyet ők nagyon élveznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Időkép a Főúton
Időjárásállomás
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Gömb-Panoráma
Gömb-panoráma

Legutóbbi Híreink
Hír Kategóriák
Magyar Államkincstár

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR Fektessen be gyermeke jövőjébe!Kezelje okosan gyermeke életkezdési támogatását, a 42.500,- Ft-ot. Nyisson Start-értékpapírszámlát a Kincstárban!Babakötvény 5,8 %-os kamattal!Díjmentes számlanyitás, a számla adó-, járulék és illetékmentes! Bővebb információért kattintson a hirdetésre!