Időkép a Tóparton
Hulladék gyűjtés 2022
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Időkép-Szélmérő

prozamondo_2016Szép hagyománya iskolánknak a prózamondó verseny, amit a II. félév elején szoktunk megtartani. Csak egy egyszerű felolvasás lenne?Nem kis feladat ez a tanulóknak, hiszen a szöveghűségre, a megfelelő hangsúlyozásra, az iramra, a szünetekre, a közönséggel való kapcsolattartásra kell többek között figyelni. A 6-os tanterem kevés szavú állandó lakója Samu, a csontváz, akinek ebben az esztendőben sem volt kifogása az ellen, hogy a (fél) koponyájából húzzunk sorszámot.

A verseny a választott szövegek felolvasásával indult: hallhattunk érdekfeszítő jellemzést a denevérekről, az oroszlánokról, leírást két nagy klasszikusunkból, az Egri csillagokból és A Pál utcai fiúkból. A csodaszarvas legendája a mondák hangulatát idézte meg…
Volt, aki kortárs magyar prózából olvasott fel nekünk. A kötelező szöveg Keresztury Dezső (1904-1996) hazánkról szóló írásának egy részlete volt. A zsűri mindenkit megdicsért, hiszen nagyon igyekeztek a versengők, az utolsó helyezett produkciójáról is elmondhattuk, hogy színvonalas volt.

I. Bankos Enikő 7.o.

II. Szanyi Zsanett 6.o.

III. Kiss Dominika 8.o.

Az eredményhirdetés alatt Samunak máskor egykedvű, rezzenéstelen „arcán” mintha egy elismerő mosoly suhant volna át…

Stammer József tanár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MFP pályázatok

Időkép a Főúton
Időjárásállomás