e-Ügyintézés
Aktualitások
Időkép a Tóparton
Archívum
Nagyvállalkozások
Honlap oldalak

prozamondo_2016Szép hagyománya iskolánknak a prózamondó verseny, amit a II. félév elején szoktunk megtartani. Csak egy egyszerű felolvasás lenne?Nem kis feladat ez a tanulóknak, hiszen a szöveghűségre, a megfelelő hangsúlyozásra, az iramra, a szünetekre, a közönséggel való kapcsolattartásra kell többek között figyelni. A 6-os tanterem kevés szavú állandó lakója Samu, a csontváz, akinek ebben az esztendőben sem volt kifogása az ellen, hogy a (fél) koponyájából húzzunk sorszámot.

A verseny a választott szövegek felolvasásával indult: hallhattunk érdekfeszítő jellemzést a denevérekről, az oroszlánokról, leírást két nagy klasszikusunkból, az Egri csillagokból és A Pál utcai fiúkból. A csodaszarvas legendája a mondák hangulatát idézte meg…
Volt, aki kortárs magyar prózából olvasott fel nekünk. A kötelező szöveg Keresztury Dezső (1904-1996) hazánkról szóló írásának egy részlete volt. A zsűri mindenkit megdicsért, hiszen nagyon igyekeztek a versengők, az utolsó helyezett produkciójáról is elmondhattuk, hogy színvonalas volt.

I. Bankos Enikő 7.o.

II. Szanyi Zsanett 6.o.

III. Kiss Dominika 8.o.

Az eredményhirdetés alatt Samunak máskor egykedvű, rezzenéstelen „arcán” mintha egy elismerő mosoly suhant volna át…

Stammer József tanár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Pályázatok
Időkép a Főúton
Időjárásállomás
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Gömb-Panoráma
Gömb-panoráma

Legutóbbi Híreink
Hír Kategóriák
Magyar Államkincstár

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR Fektessen be gyermeke jövőjébe!Kezelje okosan gyermeke életkezdési támogatását, a 42.500,- Ft-ot. Nyisson Start-értékpapírszámlát a Kincstárban!Babakötvény 5,8 %-os kamattal!Díjmentes számlanyitás, a számla adó-, járulék és illetékmentes! Bővebb információért kattintson a hirdetésre!