Időkép a Tóparton
Archívum
Hozzászólások
Időjárásállomás
Nagyvállalkozások
Honlap oldalak

Január első felében mérték össze képességeiket a prózamondó verseny felső tagozatos résztvevői.
A járási versenyhez hasonlóan két korcsoport volt (5-6. és 7-8. osztályosok), s mindenki kétszer szerepelt, hiszen hetekig készültek egy-egy prózarészlettel; a versenyen pedig kaptak egy szöveget, amit egy rövid felkészülési idő után kellett felolvasniuk.
A választható szövegek írói közül néhányat hadd említsek meg: a klasszikus Móra Ferenc, a mai modern szerzők közül Szűcs Vanda, Leiner Laura, de voltak, akik ismeretterjesztő műből olvastak részletet, illetve a csodaszarvas mondáját is felidézte egy hatodikos tanuló.
Mindkét kötelező szöveg szerzője Márai Sándor volt… Legyen elég annyi, hogy szívhez szóló sorai annyira megtetszettek a felolvasóknak, hogy megkérdezték: –Ugye a miénk maradhat a lap? (természetesen)

A verseny eredménye:

I. Kozák Richárd 6.o.
I.  Bankos Enikő Emese  8.o.
II. Csala Krisztián 6.o.
II.  Szanyi Zsanett  7.o.    —     Pfendler Emese  8.o.
III. Banka Dorina Anna  5.o.
III.  Bak Boglárka  8.o.

Stammer József tanár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Pályázatok
Időkép a Főúton
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Gömb-Panoráma
Gömb-panoráma

Legutóbbi Híreink
Hír Kategóriák
Magyar Államkincstár

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR Fektessen be gyermeke jövőjébe!Kezelje okosan gyermeke életkezdési támogatását, a 42.500,- Ft-ot. Nyisson Start-értékpapírszámlát a Kincstárban!Babakötvény 5,8 %-os kamattal!Díjmentes számlanyitás, a számla adó-, járulék és illetékmentes! Bővebb információért kattintson a hirdetésre!