Időkép a Tóparton


Archívum
Hozzászólások
Időjárásállomás
Nagyvállalkozások
Honlap oldalak

 

Kunfehértó község  közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve június 1. – szeptember 30. között eb összeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az Önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Adatlap igénylése: 

Az adatlap személyesen átvehető a Kunfehértói Polgármesteri Hivatal (6413 Kunfehértó, Szabadság tér 8.) szám alatti épület portáján, vagy letölthető Ebösszeírás-2017.pdfEbösszeírás-2017.docx , illetve betölthető a község honlapjáról is.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen a Polgármesteri Hivatalban, vagy telefonon (77/502-101) kérhető.
Az ebek bejelentése 2017. szeptember 30-ig az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

 • postai úton a kitöltött és aláírt adatlapokat a Kunfehértói Polgármesteri Hivatal részére megküldve (6413 Kunfehértó, Szabadság tér 8.),
 • személyesen, a Kunfehértói Polgármesteri Hivatalban leadva,
 • e-mailben aláírva, majd beszkennelve a igazgatas@gmail.com címre beküldve.
 • honlapon keresztül történő kitöltés és beküldés is lehetséges.

Felhívjuk egyúttal az Ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

 • január 1-jétől a 41/2010. (II.26.) Korm.rendelet 17/b § (10) bekezdése értelmében négy hónaposnál idősebb ebek csak mikrochippel (traszponderrel) megjelölve tarthatók. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó 45.000 Ft pénzbírsággal sújtható. Ezért kérjük, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírás adatlap kitöltése előtt azt pótolja!
 • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
 • Az Ebtulajdonosok az eb összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

FELHÍVOM A TISZTELT EBTARTÓK FIGYELMÉT, HOGY AZ ADATSZOLGÁLTATÁS ELMULASZTÁSÁNAK JOGKÖVETKEZMÉNYE – AZ ÁLLATVÉDELMI BÍRSÁGRÓL SZÓLÓ 244/1998. (XII. 31.) KORM. RENDELETBEN FOGLALTAK ALAPJÁN – 30.000 FT PÉNZBÍRSÁG.

Kunfehértó, 2017. május 3.

2 Válasz: Tisztelt Ebtartók!

 • Tisztelt Cím! Állandó bejelentett lakcímemről a tulajdonomban levő kutya más településre került, továbbra is én vagyok a tulajdonosa, chippel, oltási könyvvel rendelkezik az eb, mi a teendő az összeírási papírral amit a postaládámba megkaptam. Köszönettel a választ várom e-mail címemre.

  • Tisztelt Kovács Imréné!
   Az eb tartési helyét a nyomtatvány II.pontban “Az eb tartási helye:” mezőben adhatja meg!

   Üdvözlettel:
   Kállay István

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Pályázatok
Időkép a Főúton
Gömb-Panoráma
Gömb-panoráma

Legutóbbi Híreink
Hír Kategóriák
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Gravityscan Badge